Search for crossword answers and clues

Answer for the clue "Active Philippine volcano ", 4 letters:
taal

Alternative clues for the word taal

Word definitions for taal in dictionaries

Wikipedia Word definitions in Wikipedia
The taal (; , Gini ) is a pair of clash cymbals , which make high-pitched percussion sounds. The word taal comes from the Sanskrit word Tālà , literally means a clap. It is a part of Indian music and culture, used in various traditional customs e.g. Bihu ...

Usage examples of taal.

Toen hij aan het eind van het semester zijn werkstuk inleverde kon hij goed Frans lezen, hoewel hij geen moeite deed om de taal ook te spreken.

Daarna kwam Italiaans, deels omdat hij verwachtte ooit naar Rome te zullen gaan en deels uit nieuwsgierigheid, om te zien hoe uit het Latijn weer een andere Romaanse taal was ontstaan.

Hij luisterde stilletjes naar het gelach en naar de even geestige als luchtige gesprekken die om hem heen werden gevoerd om weer aan de Engelse taal te wennen.

Ze ging domweg tegenover hem zitten, sloeg haar notitieblok open en begon hem uit te horen over de manier waarop hij een nieuwe taal leerde, over de ezelsbruggetjes die hij gebruikte, over de gewoonten die hij zich had aangeleerd, over de methoden die hij bijna instinctief gebruikte en ook over de formele, wetenschappelijk aanvaarde technieken bij het in de praktijk onvoorbereid analyseren en begrijpen van een vreemde taal.

Emilio hielp haar op zijn beurt de taal van de Zangers te bestuderen aan de hand van het door Sofia ontwikkelde programma.

De taal leek net zoveel op die van de Zangers als Italiaans op Chinees.

George, die net als iedereen van Emilio de beginselen van de taal der Zangers had geleerd, speelde blijkbaar met dezelfde gedachte.

Hij was er tamelijk zeker van dat ze allemaal in een andere taal of dialect hadden gesproken, onder andere in de taal van de Zangers, alsof ze tolken waren en de leider probeerde een gemeenschappelijke taal te vinden.

Vervolgens wordt de nieuwe taal door bepaalde families van de Runa gebruikt, zodat de handel generaties lang met bekende contactpersonen kan plaatsvinden.

Het was een dankbare taal om mee bezig te zijn, vol structurele verrassingen en conceptuele genoegens.

Toch was het idee zo snel aan een andere taal te beginnen angstaanjagend.

Zonder Askama of iemand zoals zij zou hij erg gehandicapt zijn als hij zich ging bezighouden met de taal van de Zangers.

Ik heb gewoon het gevoel dat ik nog niet toe ben aan een andere taal en een andere cultuur.

En hij vond zijn eigen kracht: de bereidheid om enthousiast van de Runa te leren, hun taal te spreken, hun manier van doen te respecteren en rechtstreeks handel met hen te drijven.

Als ik een heel gesprek perfect begrijp in het Arabisch of Amharisch of Ruanja of welke andere taal dan ook, zonder dat me woorden ontgaan of ik begrippen met elkaar verwar, herinner ik me soms dat dat in het Spaans heeft plaatsgevonden.