Search for crossword answers and clues

Answer for the clue "Hammarskjöld of the U.N. ", 3 letters:
dag

Alternative clues for the word dag

Word definitions for dag in dictionaries

The Collaborative International Dictionary Word definitions in The Collaborative International Dictionary
Dag \Dag\, n. [Of Scand. origin; cf. Sw. dagg, Icel. d["o]gg. A misty shower; dew. [Obs.]

Usage examples of dag.

Lady from Skye rode through the gates of Gloinmere to marry Regis Aurum, King of Yves, an old woman in her retinue caught the eye of Cyan Dag as he stood in welcome with the knights of Gloinmere.

Soms was zij dan te trotsch dit ongelijk te willen bekennen en sprak zij, in een bouderie, die vaak een dag duurde, nauwelijks een enkel woord.

Als hij een rabbi of een dominee was geweest, zei hij tegen zichzelf, zou hij als man in alle opzichten van haar hebben gehouden en God voor elke dag hebben bedankt.

Ik moest ieder elken dag een geheele doode Muis of Spitsmuis of een Vogeltje, zoo groot als zij zelf, geven.

Het nestje was geheel en al gereed de twee duiven te ontvangen en toch bezocht zij het iederen dag, daar het haar dierbaar was geworden, als een lief speelgoed.

Alleen Etienne had zij dien dag wat koel op een afstand gehouden, zoowel om die geldgeschiedenis met Paul als omdat hij mopperde, dat zij voor zoo lang naar de Horze zouden gaan.

Anne had weleens lachend gezegd dat ze het zo leuk vond het geld uit te geven dat ze voor hun oude dag opzij hadden gelegd.

George Edwards op een dag, ongeveer een maand nadat ze met haar werk was begonnen.

En een maand van rust scheen hem in zijn tegenwoordig ellendig slingeren van den eenen dag op den anderen een tijdlengte toe, die nooit zou eindigen, een eeuwigheid van weelde.

Het jachtveld is meestal ver van de woning gelegen en wordt dag aan dag, des zomers en des winters in de meest verschillende richtingen doorwoeld en doorzocht.

Marc zag de volgende dag dat de gerechten waar niemand iets van had genomen uit het assortiment waren verdwenen en die waarvan ze het meest hadden genoten opnieuw werden aangeboden, samen met andere etenswaren die ze nog niet eerder hadden gezien.

Dag Hammarskjold Foundation, Ovre Slottsgatan 2, S-752 20 Uppsala, Sweden.

Het speet haar zeer, dat zij haar ingeving van den vorigen dag niet gevolgd had en reeds een toenadering had gepoogd.

Henk, die hem kende als zeer vergeetachtig in zulke kwijtingen, had echter niet willen weigeren en hem de gevraagde som ter hand gesteld, en Vincent leefde nu, terwijl het geld hem den eenen dag als water tusschen de vingers slipte, en hij den anderen, met een bijna bekrompen gierigheid, een dubbeltje poogde uit te winnen, in zijn doffe zwakte voort, terwijl de wissels uit Brussel zich wachten lieten.

Zij moeten dus in den regel zes maal per dag door den loopgang den weg van hun woning naar het jachtveld en terug afleggen en kunnen bij deze gelegenheid, zoodra de bedoelde buis ontdekt is, zonder fout in den tijd van weinige uren gevangen worden.